Taikinoitu pestolohi

  • 150–200 g pala lohta per ruokailija
  • basilikapestoa
  • voitaikinaalevyjä (yhdestä levystä saa 2lle annospalalle kannen)
  • vatkattu kananmuna voitaikinan voiteluun

Pyydä Kalapoikia tekemään annospalat. Noin 150–200 g lohta per henkilö on sopiva annos. Tee annospalan keskelle viilto,mutte ei ihan nahkaan asti. Levitä basilikapesto ohuelti annospalan päälle ja myös viillon sisälle.

Leikkaa sulaneesta voitaikinalevystä pala, joka peittää annospalan. Voitele voitaikinalevy kananmunalla.

Aseta kalat kevyesti öljyllä voideltuun vuokaan, jotta nahka ei tarttuisi kiinni tarjoiluvatiin.
Paista annospaloja uunissa 200°C noin 15–20 min, eli kunnes voitaikina on saanut kullankeltaisen ja rapean pinnan. Tällöin myös kala on kypsä.

Vinkki: Voit muuntaa reseptiä käyttämällä eri tuorejuustoja (Hovi, Creme Bonjour, Becel tai vastaavaa) peston asemasta. Kaupan on herkullisia yrtti-, pippuri-, kantarelli- ym. tuorejuustoja.

Huom! Olemme huomanneet, että katkaraputuorejuusto ei maistu hyvältä lämmitettäessä.

Annoksen kanssa sopii erinomaisesti saamamme sherrykastikeresepti.