Peruna-kantarelli-pinaattipaistos

Peruna-kantarelli-pinattipaistos 4:lle

  • Helppo ja herkullinen perunavuoka kalaruoalle
  • 6–7 keskikokoista perunaa (jauhoinen lajike esim. Van Gogh, Amazon)
  • 300 g tuoretta pinattia + valkosipulikynsi
  • 0,5 ltuoreita kantarellejä / 0,25 lpakastettuja kantarelleä + 1/2 keltasipuli
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kantarellifondia

Suikaloi kuoritut perunat pystysuunnassa ns mandoliinilla 3 mm terällä, jolloin saat lyhyttä perunatikkua. Säilytä kylmässä vedessä.

Paista voissa hienoksi pilkotut kantarellit paistinpannussa / wokissa sipulin kera ja haihduta enin neste pois. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kantarellin asemasta voit käyttää myös esim. suppilovahveroita.

Freesaa karkeeksi pilkotut tuorepinatit hienonnetun valkosipulikynnen kera paistinpannussa / wokissa ja suolaa maun mukaan. Valuta ylimääräiset nesteet tarkasti pois.

Voitele 3 dl keramiset annosvuoat voilla. Sokos Wiklund/Prisma House-sarjassa erinomaiset ja edulliset valkoiset keramiset vuoat. Vuoka on erinomainen myös esim. paahtovanukkaalle, kun valmistat katkarapuja/ravunpyrstöjä valkosipuli-persilja-voissa uunissa, leivot esim. henkilökohtaiset pienet suklaakakut jokaiselle vieraalle vaikka vaniljajäätelön kera jne.

Valuta perunasuikaleet hyvin. Lado pohjalle kerros perunasuikaleita, päälle kerros kantarellejä, ohut kerros freesattua ja valutettua pinaattia ja päällimmäiseksi kerros perunasuikaleita. Kaada jokaiseen annosvuokaan kerma-muna-kantarellifondiseosta.

Paista peruna-kantarelli-pinaattipaistos uunissa runsas puoli tuntia 180–200°C. Mikäli sinulla on jokin kovempi perunalajike imeytyminen / kypsyminen voi kestää kauemmin. Voit myös valmistaa paistoksen edellisenä päivänä, jolloin paremmin voit keskittyä vieraiden kanssa seurusteluun…