Paistettu lohiperhonen ja Tepon kylmä tartarkastike

  • 150–200 g lohiperhonen per ruokailija
  • hienoa sokeria
  • ripaus Maldon-merisuolaa
  • (mustapippuria myllystä)
  • sitruunanmehua

Pyydä Kalapoikia tekemään lohiperhoset. Noin 150–200 g lohiperhoset ovat sopivan kokoiset ja kypsyvät nopeasti (noin 3 + 2 min per puoli paistinpannulla).

Kylmä kastike

  • 1 prk ranskankermaa tai kermaviiliä (kevyempi kastike)
  • ripaus Maldon-merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • hiukan hienoa sokeria
  • (sitruunanmehua)
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl makeata sinappia
  • 1 rkl soijaa
  • hienoksi hakattua suolakurkkua maun mukaan

Aloita sekoittamalla kylmä tartarkastike.

Sekoita purkkiin ranskankermaa tai kermaviiliä, ripaus Maldon-merisuolaa, mustapippuria, hiukan sokeria,(sitruunanmehua) chilikastike ja makea sinappi ja soija. Lisää hienoksi hakattu suolakurkku. Tarkista maku. Helppo kylmä tartarkastike lohiperhosille.

Vinkki: Ripaus hienoa sokeria lohiperhosen ehjälle puolelle ennen paistamista antaa lohiperhoselle paistettaessa kauniin kullanruskean, rapean pinnan.

Paista lohiperhoset tarpeeksi kuumalla paistinpannulla, jotta lihan syyt sulkeutuvat ja lohiperhonen pysyy mehevänä. Kun olet saanut kauniin värin pintaan käännä lohiperhoset saranapuoli alaspäin ja kypsennä valmiiksi. Tässä vaiheessa voi jo vähentää keittolevyn lämpötilaa.

Mausta paistetut lohiperhoset Maldon-merisuolalla ja ripauksella mustapippuria myllystä. Purista päälle hiukan sitruunanmehua tai aseta jokaisen lautaselle sitruunanlohko.

Vinkki: Mikäli seurue on iso voit paistaa ainoastaan kauniin värin lohiperhosiin paistinpannulla. Jätä toinen puoli raa’aksi ja aseta lohiperhonen uunipellille leivinpaperin päälle. Esipaista loput lohiperhoset paistinpannulla. Kun kaikki lohiperhoset ovat saaneet paistopinnan paraatipuolelle laita uunipelti noin 4–5 min 200°C uuniin ja kypsennä lohiperhoset valmiiksi. Näin kaikki ruokailijat saavat lämpimän annoksen samanaikaisesti.