Mummin sinappisilakkapaistos

Tämä herkullinen sinappisilakkapaistos vei jopa Kalapoikien jalat alta. Meidän mummi on armoitettu kokki, kaikki mihin hän koskee muuttuu taiteeksi!

  • 1 kg silakkafilettä
  • nahoita silakkafileet niin niistä tullee 2 nahatonta fileen puolikasta

Marinadi

  • 5 rkl Dijon à l’ancienne sinappia (vanhanajan karkea sinappi jossa siemenet mukana esimerkiksi Maille-merkkinen sinappi lasipurkissa)
  • 2 rkl makeata sinappia
  • 2–4 rkl hienoa sokeria
  • mustapippuria
  • 1 ½ dl öljyä (esim. rypsi, rapsi tai auringonkukka ei oliiviöljyä)
  • 1 ½–2 rkl viinietikkaa (esim. valkoviini-)
  • runsaasti maukasta perunamuusia
  • runsaasti tilliä koristeluun
  • runsaasti sipulia paistettavaksi kullankeltaiseksi perunamuusi ympärille

Marinadin ainesosat sekoitetaan yhteen. Anna nahoitettujen fileiden maustua marinadissa 12–15 tuntia. Paista nahoitetut fileet 2–3 erässä voissa paistinpannussa, niin että mahdollisimman paljon marinadista on mukana. Marinadin tulee olla tuju.

Aseta keitetty perunamuusi kakuksi tarjoiluvadille, niin että runsaat kullankeltaiseksi kuullotetut sipulit ympyröivät perunamuusin. Marinoitu ja paistettu sinappisilakka-paistos levitetään perunamuusin päälle. Paistoksen päälle tulee runsaasti tillisilppua.

Lopputulos näyttää hyvin voileipäkakkumaiselta ja on todella herkullista.