Kuhafileerullat parsalla ja ilmakuivatulla kinkulla

Täytetyt kuharullat parsalla ja prosciuttolla 4:lle

  • 4 reilu kuhafileetä per henkilö (120–150 g) tai 6–8 pientä kuhafileetä
  • ilmakuivattua kinkkua (prosciutto) (½ viipaletta per filee)
  • 2 tankoa vihreätä parsaa per kuhafilee
  • rasia Creme Bonjour kantarellituorejuustoa
  • 3–4 dl kuohukermaa
  • kantarellifondia
  • suolaa, pippuria
  • raastettua parmesaania

Kiehauta vesi kattilassa, lisää ripaus suolaa ja sokeria keitinveteen. Keitä tuoreet vihreät tankoparsat n. 4–5 min vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna jäähtyä. Voit myös käyttää purkkiparsaa. Suosi tuoreparsaa, sillä useimmiten esikeitetyt tankoparsat ovat värittömiä ja hyvin kuolleen näköisiä.

Aseta kuhafileet leikkuulaudalle vatsapuoli ylöspäin. Tee kuhafileen paksuun päähän n. 3–4 cm pitkä viilto molemmin puolin pientä ruotoriviä. Näin kaikki kuhafileen ruodot jäävät ohuen suikaleen sisälle. Ripottele fileen päälle kevyesti suolaa ja pippuria (ei välttämätöntä sillä ilmakuivattu kinkku sekä kantarellituorejuusto sisältävät suolaa).

Levitä n. 1 teelusikallinen kantarellituorejuustoa kuhafileen päälle. Aseta ½ viipaletta ilmakuivattua kinkkua kuhafileen paksuun päähän. Aseta nyt esikeitetyt vihreät tankoparsat kuhafileiden päälle. Taita kuhafileen pyrstöpää paksun pään päälle.

Nosta täytetyt kuhafileet kevyesti öljyttyyn uuni-/tarjoiluvuokaan. Ota loppu kantarellituorejuusto ja sekoita se kuohukermaan tasaiseksi massaksi. Lisää kantarellifondia pullon ohjeen mukaan ja tarkista maku. Kaada kerma-tuorejuustoseos kuhafileiden päälle. Raasta lopuksi päälle parmesaania maun mukaan.

Paista täytetyt kuharullat 200°C uunissa n. 15–20min. Tarjoile höyrytettyjen perunoiden kera joiden päälle olet ripotellut tillisilppua.