- 1–2 fileetä per ruokailija (n. 150–200 g)
- basilikapestoa
- raastettua parmesaania
Kylmä kastike
- 1 prk ranskankerrmaa tai kermaviiliä (kevyt versio)
- ripaus Maldon-merisuolaa
- mustapippuria myllystä
- hiukan hienoa sokeria
- sitruunanmehua
- 2–3 rkl basilikapestoa
Laske reilu kuhafilee tai kaksi pienempää fileetä per ruokailija. Aseta fileet leivinpaperille. Levitä molemmin puolin fileetä ohuelti pestokastiketta. Leivitä fileet raastetulla parmesaanijuustolla myös molemmin puolin. Aseta paneeratut kuhafileet voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa n. 20 min 200 ºC. Ruokalaji sopii erinomaisesti myös isommalle seurueelle, sillä uunipellille mahtuu hyvin vaikka kymmenen hengen kalat. Näin kaikki saavat takuuvarman lämpimän kala-annoksen lautaselleen.
Sekoita purkkiin ranskankermaa tai kermaviiliä ripaus Maldon-merisuolaa, mustapippuria, hiukan sokeria, sitruunanmehua ja basilikapestoa. Tarkista maku. Helppo kylmä kastike herkulliselle pesto- ja parmesaanikuorrutetulle kuhalle.