Herkullinen resepti Kuha Meunière, eli kuhaa myllärinrouvan tapaan, on muunnelma klassikosta Sôle Meunière (merianturaa). Tämän herkullisen reseptin olemme saaneet Seijalta, joka on hyvän ruuan suurlähettiläs.
4 annosta
- 100 g kirkastettua voita
- 4 kuhafileetä noin 150 g per henkilö
- vehnäjauhoja
- Maldon merisuolaa
- 20 g kylmää voita
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 sitruunan mehu
Aloita tekemällä kirkastettu voi. Pienessä kasarissa miedolla lämmöllä sulata 100 g voita. Odota että voi sulaa, valkoinen hera laskeutuu kasarin pohjalle ja kirkas voisula jää kellumaan pinnalle. Kaada kirkas voi varovaisesti esim. kannuun niin ettei hera pääse mukaan.
Kääntele kuhafileet kevyesti lautasella jolla on vehnäjauhoja. Suolaa fileet kevyesti. Kuumenna kirkastettu voi paistinpannulla ja paista fileitä n. 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Ota fileet pannulta ja pidä niitä lämpimänä.
Lisää paistinpannuun kylmä voi ja persiljasilppu ja freesaa nopeasti noin minuutin verran. Lisää sitruunanmehu ja anna liemen ruskistua kevyesti. Kaada kuuma persilja-sitruunavoi kuhafileiden päälle ja tarjoa heti keitinperunoiden ja kauden vihannesten kera.
Kirkastettua voita kannattaa käyttää aina kun paistat kalaa tai esim. räiskäleitä tai blinejä. Niin ammattikokitkin tekevät. Hera on se ainesosa joka helposti kärventyy paistinpannulla ja antaa ruualle palaneen sävyn.