Haukimurekepihvi

Tomaatti-basilikatuorejuustolla täytetyt haukimurekepihvit

  • n. 500 g haukifileetä tai 400 g haukifileetä ja 100 g kirjolohifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl ruokakermaa tai vastaavaa (rasvaa 10%)
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • valko- tai mustapippuria
  • 1 ruukku rucolaa tai pinaattia tai 50–100 g pakastepinaattia tai tuoretta mizunaa
  • n. 50 g tomaatti-basilikatuorejuustoa (rasvaa 13%)
  • paistamiseen: tilkka rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia tai voimariinia

Pidä kaikki raaka-aineet kylmässä ennen valmistusta.

Silppua pinaatti tai rucola tai anna pakastepinaatin sulaa. Leikkaa haukifilee parin sentin paloiksi ja nosta ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää suola ja surauta kala hienoksi. Lisää joukkoon vähän pippuria, munat, ruokakerma ja perunajauhot ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Sekoita silputtu rucola tai pinaatti lusikalla massan joukkoon.

Sipaise leivinpaperi öljyllä ja nosta ruokalusikalla murekemassa 8–10 pihviksi paperin päälle. Paina kostealla sormella syvennys pihvien keskelle ja nosta siihen nokare tuorejuustoa tai levitä tuorejuustoa koko pihvin alalle. Painele kiinni ja litistä pihvejä yhteen vähän kostealla kädellä tai lastalla.

Paista pihvit pannulla keskilämmöllä n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta.

Tarjoa haukimurekepihvien seuraksi esim. uunipunajuuria tai perunoita ja ruusu- tai parsakaalia tai vihreitä herneitä.