Sahramikastike

Tämä on helppo ja herkullinen kastike niin höyrytetylle kuin naturellina (ei leivitetty) paistetulle kalalle kuin myös äyriäisille. Saimme reseptin asikkaaltamme ja voimme vilpittömästi suositella sitä. Itse kokeilimme sitä paistetulle kuhafileelle, mutta se sopisi erinomaisesti myös kampasimpukoiden aateloimiseen…

  • 2 rkl voita
  • ½ tuore fenkoli
  • 1 pieni keltasipuli tai 2 salottisipulia
  • 1 pkt sahramia (0,5 g)
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl vettä
  • 1 ½ rkl kalafondia tai 1 kalaliemikuutio
  • 1 dl kuohukermaa
  • maizenaa suurustamiseen
  • Maldon merisuolaa ja mustaapippuria

Pilko fenkoli ja sipulit hienoksi. Kuullota vihanneksia voissa tovi ja lisää sahrami. Freesaa vielä pari minuuttia kevyesti, jotta maku ja väri irtoaa sahramista.

Lisää valkoviini, vesi ja kuohukerma. Lisää myös kalafondi tai kevyesti hienonnettu kalaliemikuutio. Keitä hiukan kasaan. Suurusta maizenalla, joka on liuotettu tilkkaan vettä.

Säädä keittolevyä hiljemmalle ja anna kiehua kevyesti kymmenisen minuuttia ilman kantta. Tarkista maku Maldon merisuolalla ja mustapippurilla. Siivilöi vihannekset pois kastikkeesta ja tarjoile höyrytetyn tai paistetun kalan tai äyriäisten kera.