Persiljapesto

Saimme ystävältämme Delfinalta, Sorrentosta Italiasta, kalalle hyvin sopivan kylmän, pestotyyppisen persiljakastikeen reseptin.

  • nippu persiljaa
  • hiukan Maldon-merisuolaa
  • pari valkosipulin kynttä murskattuina
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • pinjansiemeniä
  • hyvää neitsytöljyä
  • ripaus mustapippuria myllystä
  • (sitruunanmehua)
  • (hiukan hienoa sokeria jos valkosipulia tullut liikaa ja kastike on liian karvas!)

Laita persilja, pinjansiemenet ja hiukan Maldon-merisuolaa tehosekoittimeen ja pyöräytä seos tasaiseksi. Lisää murskattu valkosipuli, raastettu parmesaani ja sekoita.

Lisää oliiviöljyä nauhana joukkoon ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi kiinteäksi massaksi.

Nyt sinulla on perus persiljapesto. Tämä persiljapesto sopii tällaisenaan hyvin eri kalafileiden kuorrutukseen (kuha, kirjolohi, jne.)

Erinomaisen kylmän kastikkeen suolakuoressa kypsennettyä kalaa varten saat jatkamalla pestoa oliiviöljyllä. Tarkista maku mustapippurilla, suolalla ja sitruunanmehulla. Mikäli kastike tuntuu liian valkosipuliselta tai karvaalta voi lisätä hiukan hienoa sokeria.