- 1 kg norjanlohta fileenä, trimmattuna ja nypittynä
Kypsytysliemi
- 1 l vettä
- 3½ dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl suolaa
Marinoimisliemi
- 1 rkl suolaa
- 2 dl sokeria
- ¾ dl väkiviinaetikkaa
- 3 dl mietoa Auran sinappia (450 g)
- 2½ dl vettä
- valkopippuria
- runsaasti tilliä
Siivuta lohifilee vinottain pyrstöön päin, kuten graavilohiviipaleita. Siivuta melkein nahkaan saakka. Lohisiivut saavat olla hiukan paksummat kuin graavilohiviipaleet. Vältä esteettisestä syystä siivuttamasta lohen ruskeaan rasvaan saakka. Kierrä viipaleet rullalle ja lado uunivuokaan. Sekoita kypsytysliemi ja kaada lohen päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 10 min. Tarkista, että rullat ovat kypsiä. Anna jäähtyä liemessä. Kaada liemi pois.
Sekoita marinoimisliemen ainekset ja kaada kalarullien päälle. Anna marinoitua viileässä. Maku on parhaimmillaan parin päivän päästä.
Tarjoa sellaisenaan esim. uusien perunoiden kera tai yhtenä osiona saaristolaisalkupalalautasella (esim. sinappilohta, 1–2 lajia silliä, kylmäsavusilakkatartaria sekä saaristolaisleipää) tai ihanana lisukkeena joulupöydässä.