Pariloitu kalatartar ja punajuurisalaatti

  • 150–200 g nahatonta kalafileetä per henkilö (esim. siikaa, lohta, kirjolohta)
  • n. 1 tl Dijon-sinappia per annos
  • ruohosipulia hienoksi hakattuna
  • suolaa, pippuria, hiukan sitruunanmehua

Poista kalafileistä kalapihdeillä kaikki ruodot. Pieni kalafileet oikein hienoksi veitsellä. Sekoita joukkoon mausteet. Tartarin tulee olla koostumukseltaan kiinteä, jotta se pysyy koossa pariloitaessa.

Muotoile massa pihvin malliseksi joko käsin tai muotilla. Pariloi kuumalla pannulla nopeasti molemmilta puolilta, sisus saa jäädä raa’aksi.

Tarjoile salaattipedin päällä.

Punajuurisalaatti

  • 6 keskikokoista punajuurta
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 4 rkl balsamico viinietikkaa
  • mintunlehtiä maun mukaan
  • pinjansiemeniä

Keitä punajuuret vedessä tai mikrossa runsas minuutti per punajuuri. Anna hetken jäähtyä, kuori ja suikaloi.

Sekoita juokseva hunaja ja balsamico punajuuriin. Lisää hienonnetut mintunlehdet punajuurisuikaleiden joukkoon.

Punajuurisalaatti saa maustua jääkaapissa 2–4 tuntia. Ennen tarjoilua paahda miedolla lämmöllä ilman rasvaa paistinpannussa pinjansiemenet kunnes ne saavat hieman väriä.
Koristele punajuurisalaatti pinjansiemenillä.