Kauppatorin Kalapoikien hiillostettu rosé-viherpippuri -lohisalaatti mansikkasalsalla
- lehtijääsalaattia
- lollo rossoa
- kevät- tai vihersipulia
- kirsikkatomaatteja
- parmesan juustolastuja
- krutonkeja
- hiillostettua norjanlohta rosé-viherpippurilla
Mansikkasalsa
- 1 l perattuja mansikoita
- 2 rkl valkoviini-, shamppanja- tai vadelmaviinietikkaa
- n. 2 rkl sokeria (maun mukaan)
- koristeluun: mansikoita
Revi lehtijääsalaattia ja lollo rossoa suureen kulhoon tai annoslautasille. Leikkaa runsaasti kevätsipulirenkaita salaatin päälle. Lohko kirsikkatomaatit kahtia ja ripottele salaatin päälle. Höylää juustohöylällä tai perunankuorimisveitsellä parmesaanista ohuita juustolastuja suoraan salaattipedille. Lisää krutonkeja (paahdettuja leipäkuutioita esim. yrttimaustettuja: löytyy nykyään monesta kaupasta tai tee itse krutongit päivän vanhasta paahtoleivästä eli poista leivän reunat, leikaa pahtoleipäviipaleet kuutioiksi ja paista paistinpannulla öljyssä naturell tai esim. valkosipulilla höystettynä).
Murra hiillostettu lohi sopiviksi suupaloiksi salaattipedin päälle.
Paseeraa mansikat (puserra tiheän siivilän6 läpi esim. ruokalusikalla tai kauhalla), jotta saisit mansikoista tasaisen sileän kastikkeen. Lisää joukkoon esim. vadelmaviinietikkaa ja hivenen sokeria. Tarkista maku jotta mansikkasalsassa olisi oikea tasapaino (riippuu mansikoiden kirpeydestä). Sen tulisi olla makean-kirpeän-raikas. Tee mansikkasalsaa runsaasti, sillä monet vieraista haluavat syödä sitä lusikkakaupalla! Mansikkasalsan voi valuttaa valmiiksi salaattiin päälle tai asettaa keskelle annoslautasta esim. snapsilasin tai juomalasin josta jokainen voi itse lusikoida kastiketta salaatin päälle. Koristeluun voi käyttää mansikkalohkoja.
Tarjoa runsas ja ruokaisa salaatti esim. syvältä pastalautaselta valkoviinin kera!