- Piipanojan kylmäsavusilakkatartaria
- saaristolaislimppua
- koristeluun: tilliä
Kylmäsavusilakkatartar (tee se itse)
- n. 250–300 g kylmäsavusilakkafileetä
- smetanaa n. 1–2 dl
- punasipulia hienoksi silputtuna
- tilliä hienoksi hakattuna
- sitruunanmehua
- mustapippuria
Piipanojan savustamo Nauvossa valmistaa mm. kylmäsavustettua kirjolohta, norjanlohta, siikaa ja silakkafileetä, joita saa hyvinvarustelluista elintarvikeliikkeistä. Kauppatorin Kalapojilla on myynnissä lähinnä viikonloppuisin (to n. 11.00–la) valmista kylmäsavusilakkatartaria. Voit myös itse valmistaa tartarin.
Nahoita kylmäsavustetut silakkafileet. Silppua silakkafileet karkeaksi massaksi. Lisää kuohutettua smetana. Sekoita joukkoon hienoksi silputtu punasipuli ja tilli (oman maun mukaan). Lisää hivenen sitruunanmehua ja ripaus mustapippuria.
Valmista tartar hyvissä ajoin jotta se ehtii saada täyteläisen maun.
Siivuta saaristolaisleipä. Leikkaa pois leivän reunat. Leikkaa saaristolaislimpusta neliöitä / kolmioita ja levitä tartar ohuelti viipaleiden päälle. Koristele tillinoksalla ja vaikka pienellä sitruunanviipalekolmiolla.